google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Συνεχίζονται τα προβλήματα λόγω κακοκαιρίας. Επιχείρηση διάσωσης πριν λίγο στο Σταυράκι. | epiruschannel.gr - epiruschannel.gr

Συνεχίζονται τα προβλήματα λόγω κακοκαιρίας. Επιχείρηση διάσωσης πριν λίγο στο Σταυράκι. | epiruschannel.gr

Συνεχίζονται τα προβλήματα λόγω κακοκαιρίας. Επιχείρηση διάσωσης πριν λίγο στο Σταυράκι. | epiruschannel.gr

Φωτιά έχει πάρει το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής που έχει δεχτεί εκατοντάδες κλήσεις για βοήθεια από απεγνωσμένους πολίτες των οποίων τα σπίτια έχουν πλημμυρίσει.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα Καρδαμίτσια όπου οι δρόμοι έγιναν ποτάμια και τα νερά μπήκαν μέσα στα περισσότερα σπίτια του οικισμού. Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι κάτοικοι στο Σταυράκι, το Νεοχωρόπουλο, τα Σεισμόπληκτα και την Ελεούσα.
Είκοσι οχήματα της Πυροσβεστικής με 40 άνδρες και το ερπυστριοφόρο της 5ης Ε.Μ.Α.Κ επεμβαίνουν όπου είναι απαραίτητο για άντληση υδάτων και απεγκλωβισμό πολιτών από πλημμυρισμένα σπίτια . Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε με επιτυχώς ο απεγκλωβισμός μιας οικογένειας από το πλημμυρισμένο σπίτι τους στο Σταυράκι ενώ έγιναν πιο νωρίς ακόμα τρεις αντίστοιχες επιχειρήσεις απεγκλωβισμού.
Η πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει σε 6 περιπτώσεις για την απομάκρυνση δέντρων που έπεσαν στο οδόστρωμα αλλά και τον απεγκλωβισμό πολιτών που έμειναν στην μέση του δρόμου με τα αυτοκίνητα τους σε δρόμους που μετατράπηκαν σε χείμαρρους.
Όλος ο νομός βρίσκεται σε επιφυλακή ενώ εχει ζητηθεί η συνδρομή σε πυροσβεστικά οχήματα και άνδρες από την Πρέβεζα, την Ηγουμενίτσα,την Κόνιτσα και την Φιλιππιάδα.
Η κατάσταση είναι τόσο δραματική που η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες να δείχνουν κατανόηση καθώς δίνουν προτεραιότητα στα επείγοντα περιστατικά και ύστερα σε όλα τα υπόλοιπα.
Από το Blogger.