google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Καθημερινοί οι έλεγχοι στα σχολικά λεωφορεία από την Τροχαία Ιωαννίνων | epiruschannel.gr - epiruschannel.gr

Καθημερινοί οι έλεγχοι στα σχολικά λεωφορεία από την Τροχαία Ιωαννίνων | epiruschannel.gr


Όλα τα σημεία διελεύσεων των σχολικών λεωφορείων έπιασαν από χθες πρώτη ημέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς οι τροχονόμοι των Ιωαννίνων,προκειμένου να τα ελέγχουν για την ασφάλεια των μαθητών.
Οι άνδρες της τροχαίας ερευνούν και ελέγχουν την άδεια του σχολικού λεωφορείου και το εάν έχει περάσει τεχνικό έλεγχο, την ύπαρξη ζωνών ασφαλείας και εάν τις φορούν οι μαθητές και το εάν τα νήπια έχουν συνοδό κατά τη μεταφορά τους με το σχολικό.

Σύμφωνα με τον ΚΟΚ οι παραβάτες θα κληθούν να πληρώσουν αυστηρά πρόστιμα, που κυμαίνονται από 80 έως 1.000 ευρώ, ενώ για σοβαρές παραβάσεις προβλέπεται ακόμη και η ακινητοποίηση του οχήματος, καθώς και αφαίρεση πινακίδων και άδειας οδήγησης του λεωφορείου.
Στόχος δεν είναι η επιβολή ποινών, αλλά η ασφαλής μετακίνηση των μαθητών καθώς στο παρελθόν έχουν καταγραφεί πολλές παραβάσεις που αφορούσαν κυρίως στο γεγονός ότι οι μαθητές δεν φορούσαν ζώνες ασφαλείας.
Από το Blogger.