google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Βρωμοπόδαροι τέλος! | epiruschannel.gr - epiruschannel.gr

Βρωμοπόδαροι τέλος! | epiruschannel.gr



Η ανακάλυψη του γραφένιου, μιας εξωτικής μορφής του άνθρακα, πριν από μερικά χρόνια θεωρήθηκε επανάσταση, αφού οι εντυπωσιακές του ιδιότητες το έκαναν ιδανικό για μια σειρά εφαρμογές.


Το γραφένιο αποτελείται από φύλλα άνθρακα με πάχος όσο εκείνο ενός ατόμου και θεωρείται ιδανικό για χρήση σε ηλεκτρονικά κυκλώματα, δεδομένου ότι οι ηλεκτρικές του ιδιότητες μπορούν να αλλάζουν από την αγώγιμη στην ημιαγώγιμη ή ακόμη και σε μονωτική κατάσταση.

Οπως φαίνεται όμως, το γραφένιο έχει και πολλές ιδιότητες που μπορούν να έχουν πιο άμεση και πρακτική εφαρμογή στην καθημερινότητά μας. Επιστήμονες της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών που μελετούσαν το γραφένιο διεπίστωσαν ότι έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες και σε πειράματα που έκαναν διαπίστωσαν ότι μπορεί να εξουδετερώνει την κακοσμία των παπουτσιών.

Οι ερευνητές ψέκασαν φύλλα γραφένιου με ένα σπρέι που περιείχε μεγάλες ποσότητες βακτηρίων και, όπως διαπιστώθηκε, η επαφή των βακτηρίων με το υλικό ήταν οδυνηρή γι΄ αυτά, αφού τα εξόντωσε. Ετσι οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή παπουτσιών δίνοντας τέλος στην κακοσμία.

Από το Blogger.