google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 "Αδειάζουν" Οικονομίδη;;; | epiruschannel.gr - epiruschannel.gr

"Αδειάζουν" Οικονομίδη;;; | epiruschannel.gr



Στη λύση Παπαλέξη φαίνεται να κατευθύνεται το ΠΑΣΟΚ σε ότι αφορά το Δήμο Άρτας. Έτσι- εκτός απροόπτου- την ερχόμενη Τρίτη με τη δεύτερη ομάδα των υποψηφίων, το ΠΑΣΟΚ- σύμφωνα με πληροφορίες- θα ανακοινώσει την
υποστήριξή στο Γιάννη Παπαλέξη παρακάμπτοντας το νυν Δήμαρχο Πάνο Οικονομίδη.
Σε περίπτωση, που δεν υπάρξει κάποια δραματική αλλαγή, η συγκεκριμένη απόφαση που αποτελεί μεγάλη έκπληξη, είναι βέβαιο ότι προκαλέσει έντονα προβλήματα συνοχής στο τοπικό ΠΑΣΟΚ.
Πέραν των πολιτικών προεκτάσεων και των κομματικών διεργασιών εγείρεται και ηθικό ζήτημα για τον νυν Δήμαρχο Πάνο Οικονομίδη από τον οποίο στερείται η δυνατότητα της κρίσης και της αξιολόγησης από τους Αρτινούς οι οποίοι επί δύο συνεχόμενες τετραετίες τον επέλεξαν και τον εξέλεξαν με μεγάλα ποσοστά. Ποσοστά που ξεπερνούν κατά πολύ την εκλογική δύναμη και επιρροή του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή.
Αν και η πολιτική- όπως λέγεται- δεν χωράει συναισθηματισμούς και ηθικές αναστολές, το αποτέλεσμα θα κρίνει την ορθότητα των επιλογών.
Το βέβαιο πάντως είναι ότι η παράταξη «Αρτινών Πολιτεία Μέλλον για όλους» της οποίας ηγείται ο ΠάνοςΟικονομίδης παραμένει συμπαγής θα αντιδράσει και δεν αποκλείεται να τεθούν ζητήματα αυτόνομης και ανεξάρτητης καθόδου στις επικείμενες εκλογές για το νέο διευρυμένο Δήμο Άρτας.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, όλα τα μέλη της Δημοτικής Ομάδας είχαν εκφράσει εγγράφως την αλληλεγγύη και την υποστήριξή τους προς τον Πάνο Οικονομίδη επισημαίνοντας ότι προτίθενται να διεκδικήσουν μαζί του για ακόμη μια φορά τη νίκη στις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Η εν λόγω επιστολή είχε αποσταλεί και προς τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης που όπως φαίνεται δεν ελήφθη υπόψη.
Αντ` αυτών τη ζυγαριά φαίνεται να έγειρε ( αμφιλεγόμενη) δημοσκόπηση της εταιρίας GPO που όπως λέγεται διεξάχθηκε στις 4 και 5 Αυγούστου. Τα αποτελέσματα αυτής της δημοσκόπησης την αξιοπιστία της οποίας πλήττει εκ προοιμίου ο χρόνος διεξαγωγής της, παρουσιάστηκαν σύμφωνα με πληροφορίες στους διεκδικητές του χρίσματος και όπως ήταν φυσικό αμφισβητήθηκαν έντονα.
Στο πλαίσιο αυτό αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις και θυελλώδεις αντιδράσεις τις επόμενες μέρες και ώρες.
Σ. Αναγνωστάκη

Από το Blogger.