google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Υποψήφιος δήμαρχος Αρτας ο Γιώργος Παπαβασιλείου, εν αναμονή και της στήριξης της ΝΔ | epiruschannel.gr - epiruschannel.gr

Υποψήφιος δήμαρχος Αρτας ο Γιώργος Παπαβασιλείου, εν αναμονή και της στήριξης της ΝΔ | epiruschannel.gr



Την απόφασή του να διεκδικήσει το αξίωμα του Δημάρχου της Άρτας, στις εκλογές του ερχόμενουΝοεμβρίου, ανακοίνωσε κι επίσημα ο Γιώργος Παπαβασιλείου, ενώ ίσως και εντός της ημέρας, σύμφωνα με τον ίδιο, αναμένεται να δημοσιοποιηθεί και η στήριξή του από τη ΝΔ.
«Βρίσκομαι στο ίδιο μήκος κύματος με τον πολιτικό μου φορέα» δήλωσε για να προσθέσει ότι για την υποψηφιότητά του πρώτα απ’ όλους «μίλησε η κοινωνία», αναφερόμενος στο γκάλοπ που διενεργήθηκε στην Αρτα και το οποίο φέρεται να του έδινε προβάδισμα έναντι των συνυποψηφίων του.


Με αναφορές στους αείμνηστους δημάρχους Νίκο Σιμεντζή και Κώστα Βάγια ο νομάρχης Αρτας μίλησε για μια «ενότητα υπεράνω κομματικών ευαισθησιών και σκοπιμοτήτων, υπεράνω προσωπικών συμφερόντων και επιδιώξεων», που όπως είπε σήμερα δεν υπάρχει.
«Χρειάζονται ηγεσίες που θα προωθούν στην πράξη την ενότητα και θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των διεκδικητικών κινητοποιήσεων του λαού της Άρτας», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Παπαβασιλείου υποστήριξε ότι η πόλη της Αρτας βρίσκεται σε «τέλμα», από το οποίο μπορεί να βγει αν αξιοποιηθούν οι δυνατότητες και οι προϋποθέσεις που δίνονται μέσα από το νέο διευρυμένο δήμο, μηδενίζοντας το έργο της σημερινής δημοτικής αρχής.
«Ο νέος Δήμος της Άρτας πρέπει να ανοίξει τον βηματισμό του, ίσως χρειαστεί και να «τρέξει», ώστε να καλύψει τα χαμένα χρόνια, που πέρασαν και να χαράξει και να δρομολογήσει μια νέα πορεία, προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα και τις τωρινές ανάγκες της αρτινής κοινωνίας» υπογράμμισε.
Ο νομάρχης Αρτας αν και είχε εκφράσει την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο Καλλικράτης σήμερα εμφανίστηκε υποστηρικτής του, χαρακτηρίζοντας πρόκληση τη νέα διοικητική και χωροταξική μεταρρύθμιση, καθώς όπως είπε ανοίγει προοπτικές αναπτυξιακές σε όλους τους τομείς και κύρια στην ποιότητα ζωής, τη δουλειά, τον πολιτισμό, το περιβάλλον, τη γενικότερη κοινωνικοοικονομική πρόοδο.
«Βασική προϋπόθεση για να αναπτυχθούν και να αξιοποιηθούν αυτές οι προοπτικές είναι η συστράτευση όλων εκείνων που υπηρέτησαν τη νομαρχιακή και τοπική αυτοδιοίκηση με εμπειρίες, γνώσεις και δοκιμασμένη αγάπη για τον τόπο τους.
Χρειάζονται άτομα που αφουγκράζονται τις αγωνίες και τους προβληματισμούς της τοπικής κοινωνίας.
Χρειάζονται αυτοδιοικητικά σχήματα, που να είναι βιώσιμα, προσαρμοσμένα στους καιρούς που διανύουμε και ικανά να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του σημερινού δημότη και πολίτη.
Χρειάζονται τοπικές ηγεσίες μεγάλων στόχων και οραμάτων, ηγεσίες ασυμβίβαστες, με ευρεία πολιτική σκέψη και δημοκρατική ηθική και συμπεριφορά, χρειάζονται ηγεσίες που δεν θα διστάζουν να έρχονται αντιμέτωπες με την κεντρική εξουσία, όπου κι όταν αυτό είναι αναγκαίο για την προώθηση ή επίλυση προβλημάτων της περιοχής», ανέφερε.
Από το Blogger.