google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ορίστηκε χθες το πρώτο Δ.Σ. της "Δημοτικής Πινακοθήκης Αρτας Γ. Μόραλης" | epiruschannel.gr - epiruschannel.gr

Ορίστηκε χθες το πρώτο Δ.Σ. της "Δημοτικής Πινακοθήκης Αρτας Γ. Μόραλης" | epiruschannel.gr

Ορίστηκε, χθες, το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της «Δημοτικής Πινακοθήκης Αρτας Γιάννης Μόραλης» με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Αρταίων.

Το Δ.Σ. θα είναι πενταμελές και θα απαρτίζεται από τους Δήμαρχο Άρτας Πάνο Οικονομίδη, έναν δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας που αποφασίστηκε να είναι ο Πάνος Καραγιώργος με αναπληρώτρια τη Νατάσα Γρίβα – Οικονομίδη, έναν δημοτικό σύμβουλο της μειοψηφίας, που είναι ο Γιώργος Κοτσαρίδας με αναπληρώτρια την Όλγα Γεροβασίλη και δύο μέλη που θα οριστούν από τους Συλλόγους Φίλων της Πινακοθήκης της Άρτας και των Αθηνών.

Η έναρξη λειτουργίας της Δημοτικής Πινακοθήκης προσδιορίζεται για το Σεπτέμβριο, με την πρόσληψη προσωπικού τριών ατόμων σε πρώτη φάση ενώ σε επόμενο χρόνο θα γίνουν τα επίσημα εγκαίνια, με αναδρομική έκθεση «Γιάννης Μόραλης» στην οργάνωση της οποίας έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να βοηθήσουν και τα μέλη της οικογένειας του εκλιπόντος ζωγράφου.

Η χορηγία από πλευράς Δήμου, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αρταίων, είναι 30.000 ετησίως.

«Εμείς δεν θα ξοδέψουμε τόσα λεφτά μέχρι το τέλος της. Η στόχευσή μας είναι να κάνουμε ένα open το Σεπτέμβριο διότι ήδη τα έργα που αγοράστηκαν από το Σύλλογο της Αθήνας τα παραλαμβάνουμε τώρα εδώ και ακολούθως να κάνουμε τα επίσημα εγκαίνια με αναδρομική έκθεση Γιάννης Μόραλης», τόνισε

Ο Πάνος Οικονομίδης αναφέρθηκε και στο μεγάλο ενδιαφέρον των Αρτινών να βοηθήσουν στο νέο εγχείρημα του δήμου Αρταίων.

«Έχει συσταθεί Σύλλογος Φίλων της Πινακοθήκης, που εδρεύει στην Άρτα με σωρεία μελών κι αναμένουν ν' αναλάβουν δράση κι ένας αντίστοιχος στην Αθήνα και θεωρήσαμε σκόπιμο ότι και ο Αθηνών και ο Άρτας πρέπει να μετέχουν με ένα μέλος που θα μας το προτείνουν οι ίδιοι. Κι από την άλλη μεριά εμείς με ένα μέλος της πλειοψηφίας και ένα της μειοψηφίας για να είναι ολιγομελές και ευέλικτο το Συμβούλιο. Ωστόσο να έχετε υπόψη σας, επειδή πάρα πολλοί συμπατριώτες μας θα θέλανε να στέρξουν σ' αυτή την προσπάθεια και νομίζω θα 'ναι τιμή για την Άρτα να πάμε με βήματα σταθερά αλλά πολύ σοβαρά στην ολοκλήρωση της προσπάθειας, θα υπάρξουν πολύ συγκεκριμένες επιτροπές». Μας βοηθάει ακόμα σ' αυτό ο Δ/ντής της Εθνικής Πινακοθήκης ο Γιάννης Τσουπράς που είναι Αρτινός στην καταγωγή κι ο οποίος σε 2-3 μήνες θα συνταξιοδοτηθεί και θ' αναλάβει κι έναν συντονισμό στην όλη προσπάθεια», τόνισε ο δήμαρχος Αρταίων.

Απαντώντας σε ερώτηση της κυρίας Γεροβασίλη εάν προβλέπεται να λειτουργήσει η

για την οποία κατεύθυνση όλοι βοηθάνε της Αθήνας και ακόμα και η αδερφή του αποβιώσαντος αλλά και τα μέλη της οικογένειας. Ήδη οι επαφές μας στοχεύουν στο να είναι η αναδρομική όσο γίνεται πιο πετυχημένη».

Από το Blogger.