google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Αντ.Φούσας: «Να ξεκαθαρίσει η Κυβέρνηση τη θέση της για το ιδιοκτησιακό της ΔΩΔΩΝΗΣ» - epiruschannel.gr

Αντ.Φούσας: «Να ξεκαθαρίσει η Κυβέρνηση τη θέση της για το ιδιοκτησιακό της ΔΩΔΩΝΗΣ»

 
Την ανάγκη άμεσης τοποθέτησης της κυβέρνησης σχετικά με τις προθέσεις της για το μέλλον της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ επισημαίνει, με σημερινή του ανακοίνωση Αντώνης Φούσας, τονίζοντας πως από τη στιγμή που άνοιξε το θέμα, μόνο η Κυβέρνηση μπορεί να το κλείσει οριστικά και αυτό πρέπει να κάνει άμεσα.
«Το θέμα της πώλησης ή μη της «Δωδώνης» δεν είναι θέμα μόνο της Διοίκησης της ΑΤΕ, αλλά κυρίως είναι θέμα της Κυβέρνησης. Αυτή χαράσσει την κυβερνητική πολιτική, αυτή αποφασίζει ποιες ΔΕΚΟ θα πουληθούν, αυτή πήρε τις δεσμεύσεις με την Τρόικα και αυτή τελικώς θ΄ αποφασίσει εάν πρέπει να πουληθεί η όχι η «ΔΩΔΩΝΗ».
Η Κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει σαφή και ξεκάθαρη θέση υπέρ της διατήρησης του σημερινού ιδιοκτησιακού καθεστώτος και αυτή είναι υποχρέωσή της προς τις χιλιάδες των ηπειρωτών κτηνοτρόφων, προς τις εκατοντάδες των εργαζομένων και ιδίως προς την τοπική οικονομία, για την οποία, η «ΔΩΔΩΝΗ» αποτελεί ένα από τα βασικότερα στηρίγματα», τονίζει χαρακτηριστικά ο πρώην βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ.
Ο κ. Φούσας θεωρεί ότι οι ομόθυμες αντιδράσεις των Ηπειρωτών για την εμφανισθείσα καταρχήν ανεξήγητη πρόθεση της ΑΤΕ για πώληση σε ιδιώτη επενδυτή της Γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ» φαίνεται ότι έφεραν τα θετικά τους αποτελέσματα, με τη διοίκηση της ΑΤΕ να αναδιπλώνεται, δηλώνοντας προς τους Προέδρους των Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων, Άρτας και Πρέβεζας, ότι δεν είναι στις προθέσεις της να πουλήσει τη Γαλακτοβιομηχανία και ότι αντιθέτως καταρτίζει «επιχειρησιακό πρόγραμμα» για την ανάπτυξη και την ενίσχυσή της. 

Ωστόσο, όπως επισημαίνει οι διαφορετικές θέσεις που διατυπώθηκαν μέσα σε μια εβδομάδα «δημιουργούν πλήρη σύγχυση και μεγάλη ανησυχία για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Γαλακτοβιομηχανίας και το μέλλον της στις χιλιάδες των κτηνοτρόφων της Ηπείρου και στις εκατοντάδες των εργαζομένων, γεγονός που καθιστά επιτακτική την επίσημη τοποθέτηση της κυβέρνησης για το θέμα.
Από το Blogger.