google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 "Κάτω τα χέρια από τη ΔΩΔΩΝΗ" βροντοφώναξαν, χθες, οι κτηνοτρόφοι. Σε "εξυγίανση & όχι πώληση", προχωράει η ΑΤΕ; - epiruschannel.gr

"Κάτω τα χέρια από τη ΔΩΔΩΝΗ" βροντοφώναξαν, χθες, οι κτηνοτρόφοι. Σε "εξυγίανση & όχι πώληση", προχωράει η ΑΤΕ;

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, χθες, το συλλαλητήριο των κτηνοτρόφων της Ηπείρου κατά της πώλησης της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, ενώ την ίδια ώρα στην Αθήνα ο διοικητής της ΑΤΕ υποστήριζε στους προέδρους των Ενώσεων Συνεταιρισμών Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας ότι ο πλειοψηφών μέτοχος σχεδιάζει «εξυγίανση και όχι πώληση της βιομηχανίας».
Οι κτηνοτρόφοι αφού συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ με κεντρικό σύνθημα "Κάτω τα χέρια από τη ΔΩΔΩΝΗ", πραγματοποίησαν πορεία με τα τρακτέρ τους προς την περιφέρεια Ηπείρου, όπου φώναξαν συνθήματα κατά της ιδιωτικοποίησης της γαλακτοβιομηχανίας και παρέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στη Γενική Γραμματέα Περιφέρειας Ηπείρου κ. Γεωργακοπούλου - Μπάστα.
Στη συνέχεια διασχίζοντας τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, κατευθύνθηκαν στο κτίριο της Εφορίας.
Οι φωνές τους ενώθηκαν με εκείνες των εργαζομένων των Ιωαννίνων που πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας κατά του νέου ασφαλιστικού και εργασιακού νομοσχεδίου, συμπεριλαμβάνοντας στα αιτήματά τους και τη μη ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ».
Τι λέει η διοίκηση της ΑΤΕ
Με ενδιαφέρον αναμένεται δελτίο τύπου, που σύμφωνα με πληροφορίες θα εκδώσουν σήμερα από κοινού η διοίκηση της ΑΤΕ και οι τρεις Ενώσεις Συνεταιρισμών της Ηπείρου για το μέλλον της βιομηχανίας.
Πάντως, καλά πληροφορημένες πηγές, υποστηρίζουν ότι μετά και από πολιτικές παρεμβάσεις, ο κ. Πανταλάκης δήλωσε πως «δεν τίθεται θέμα αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ΔΩΔΩΝΗ», ωστόσο «θα γίνουν οργανωτικές αλλαγές» στην εταιρία. Εν αναμονή του δελτίου τύπου και υποθέτοντας ότι θα περιέχει διευκρινήσεις, θα σας ενημερώσουμε αναλυτικά στη συνέχεια της ημέρας.
Ρεπορταζ: Σοφία Αναγνωστάκη
ΦΩΤΟ: Ηλίας Μάκος
www.epiruschannel.gr
Από το Blogger.