google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Σε κατάληψη τα γραφεία διοίκησης της ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ από κτηνοτρόφους. Τι λέει η Πειραιώς για τη γαλακτοβιομηχανία - epiruschannel.gr

Σε κατάληψη τα γραφεία διοίκησης της ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ από κτηνοτρόφους. Τι λέει η Πειραιώς για τη γαλακτοβιομηχανία

Κατάληψη στα γραφεία της διοίκησης της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι κτηνοτρόφοι, με αφορμή  και την πρόταση εξαγοράς του 77% της Αγροτικής Τράπεζας που, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγες ώρες, κατέθεσε ο πρόεδρος της τράπεζας Πειραιώς Μ. Σάλλας.

Οι κτηνοτρόφοι ζητούν να συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας προκειμένου να συζητηθεί η νέα σύμβαση, που η διοίκηση της ΔΩΔΩΝΗΣ, ζητά από τους κτηνοτρόφους να υπογράψουν και περιλαμβάνει μείωση στις τιμές γάλακτος, αλλά και στις ποσότητες που θα απορροφά στο εξής η γαλακτοβιομηχανία.
Οπως τόνισε στο www.epiruschannel.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Μιχάλης Τζίμας, οι κτηνοτρόφοι "όσο κι αν εκβιάζονται από τη διοίκηση τη Δωδώνης, δεν πρόκειται να υπογράψουν μια τέτοια σύμβαση", την οποία μάλιστα θεωρούν "μέρος οργανωμένου σχεδίου για την πώληση της γαλακτοβιομηχανίας με όρους που αυτοί θέλουν". Δήλωσε μάλιστα ότι θα μείνουν εκεί εως ότου πραγματοποιηθεί η συνάντηση με το Δ.Σ. (Δείτε σχετικό βίντεο)
Στο μεταξύ, η τράπεζα Πειραιώς κατέθεσε, χθες, δημόσια πρόταση εξαγοράς τoυ 77% της ΑTEbank και του 33% Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, δημιουργώντας έναντι 701 εκατομμυρίων ευρώ έναν μεγάλο τραπεζικό κολοσσό.
Ο πρόεδρος της Πειραιώς Μ.Σάλλας διαβεβαίωσε ότι η πρόταση είναι προς όφελος των μετόχων και των τριών τραπεζών. Το ερώτημα που προκύπτει είναι πως η τράπεζα Πειραιώς θα προχωρήσει σε εξαγορές όταν η ίδια φέρεται να έχει κάνει μεγάλα ανοίγματα και να έχει σημαντικά προβλήματα.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν, πως αν προχωρήσει  μια τέτοια εξαγορά από την Πειραιώς, θα ακολουθήσει σειρά συγχωνεύσεων στον τραπεζικό κλάδο, προκειμένου το ελληνικό τραπεζικό σύστημα να βγει από την κρίση.
Από το υπουργείο Οικονομικών, ανακοινώθηκε πως στο πλαίσιο των προβλεπόμενων θεσμοθετημένων διαδικασιών, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και τη βιώσιμη πορεία της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αλλά και του τραπεζικού συστήματος και της ελληνικής οικονομίας συνολικά, εξετάζεται από την κυβέρνηση η πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για την εξαγορά των πακέτων μετοχών που κατέχει το Δημόσιο στις συγκεκριμένες τράπεζες.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η σχετική επιστολή-πρόταση του προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα, εστάλη χθες στον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
"Ο νέος Όμιλος, εάν η πρόταση τύχει την αποδοχή του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, θα είναι, από πλευράς μεριδίου αγοράς δανείων και καταθέσεων, ο μεγαλύτερος τραπεζικός Όμιλος στην Ελλάδα και ο δεύτερος μεγαλύτερος ελλαδικός Όμιλος στην ευρύτερη περιοχή" τόνισε ο κ. Σάλλας.
Σε ότι αφορά τους εργαζόμενους, η Τράπεζα Πειραιώς έχει διαχρονικά αποδείξει, με τις εξαγορές και συγχωνεύσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τον σεβασμό της στην προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και στη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας.
Για τις θυγατρικές βιομηχανικές επιχειρήσεις της ΑΤΕ (Δωδώνη, ΕΛΒΙΖ και ΣΕΚΑΠ), η Τράπεζα Πειραιώς προτίθεται να τις παραχωρήσει, εάν το επιθυμούν, με μακρόχρονες συμβάσεις εκμετάλλευσης, σε εταιρείες συνεταιριστικών οργανώσεων που θα συσταθούν γι' αυτόν τον σκοπό, με μόνη υποχρέωσή τους τη διατήρηση των κτηριακών εγκαταστάσεων και εξοπλισμών τους σε καλή κατάσταση για τη ομαλή λειτουργία των παραγωγικών μονάδων, διασφαλίζοντας έτσι τη συνέχιση της λειτουργίας τους μέσα στις τοπικές κοινωνίες.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Σάλλα, ο Μιχάλης Τζίμας τόνισε ότι πρόκειται για "προσυνεννοημένο με την κυβέρνηση σχέδιο" για να προσθέσει:  "Δεν θα υποταχθούμε. Μπορεί να περάσουν αυτό που θέλουν, αλλά δεν θα πέσουμε αμαχητί".
www.epiruschannel.gr
Από το Blogger.