google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Κ. Μπόβολος: «Για το χωροταξικό και τα χρίσματα μπορεί να διαλύσουμε όποια μεταρρύθμιση υπάρχει» - epiruschannel.gr

Κ. Μπόβολος: «Για το χωροταξικό και τα χρίσματα μπορεί να διαλύσουμε όποια μεταρρύθμιση υπάρχει»

www.epiruschannel.gr
Μεγάλες αλήθειες ξεστόμισε ο Κώστας Μπόβολος στην τελευταία συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Αρτας με θέμα το νομοσχέδιο «Καλλικράτης».
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στη νομαρχία  αφού μίλησε για «πελατειακό κράτος και πολιτικό προσωπικό, το οποίο είναι βουτηγμένο στη διαπλοκή και οδηγεί τη χώρα με μαθηματική ακρίβεια στο γκρεμό», επισήμανε ότι η μεταρρύθμιση «Καλλικράτης» είναι «το θεσμικό όχημα, που θα μας οδηγήσει στις ιστορικές εκείνες αλλαγές και στις ανατροπές, που θα  αναδιοργανώσουμε το κράτος, έτσι ώστε το κράτος να μετατραπεί σ’ ένα αποτελεσματικό εργαλείο ανάπτυξης».
Αναφερόμενος στο χωροταξικό και τις αντιδράσεις, που υπάρχουν, τόνισε χαρακτηριστικά: «Εμείς για το χωροταξικό και τα χρίσματα μπορεί να διαλύσουμε οποιαδήποτε μεταρρύθμιση υπάρχει. Είμαστε Έλληνες. Μπορεί να το κονιορτοποιήσουμε το σύστημα και να διαλύσουμε οποιαδήποτε μεταρρύθμιση, η οποία αφορά τη ζωή για 50 χρόνια. Δυστυχώς ή ευτυχώς μας δώσανε αυτό που ζητήσαμε. Ζητήσαμε 4 Δήμους στο Νομό, μας δώσανε 4 Δήμους στο Νομό.
Δεν υπήρξε ομοφωνία σε κανένα όργανο ούτε στην ΤΕΔΚ, δεν υπήρξε ομοφωνία ούτε καν στα ίδια τα Δ.Σ. τα οποία είχαν άποψη για τη δική τους περιοχή και φυσικό κι επόμενο -όταν το θέμα τίθεται αριθμητικά και όχι πολιτικά- όταν πετάμε ένα «4» το οποίο ικανοποιεί όλους -δημοσιοσχεσίτικη λογική- και βγαίνει ο άλλος από πάνω και σου λέει τέσσερις θέλεις, τέσσερις πάρε. Το ζήτημα δεν είναι αριθμητικό, είναι πολιτικό.
Θεωρώ ότι κάποια στιγμή πρέπει ως πολιτικό προσωπικό αυτού του Νομού να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και όχι να λέμε ο κακός μπαμπούλας, που μας έκανε το μεγάλο κακό. Να έχουμε το πολιτικό θάρρος να πάρουμε εμείς απόφαση για μας και όχι να πετάμε το μπαλάκι στον κάθε Ραγκούση να αποφασίσει για μας».
Από το Blogger.