google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Α. Καχριμάνης: "16 εκ. ευρώ οφείλει η πολιτεία στη ΝΑΙ", Δέσμευση Παγάνη για διάθεση κονδυλίων από ΓΓΑ - epiruschannel.gr

Α. Καχριμάνης: "16 εκ. ευρώ οφείλει η πολιτεία στη ΝΑΙ", Δέσμευση Παγάνη για διάθεση κονδυλίων από ΓΓΑ

Τη διαβεβαίωση του Γενικού διευθυντή Εκτέλεσης Εργων της ΓΓΑ , ότι θα διατεθούν κονδύλια για τησυνέχιση των εργασιών στην Αίθουσα Βαρέων Αθλημάτων και την κατασκευή του δεύτερου  Κλειστού Γυμναστηρίου Ιωαννίνων, καθώς και για το κλειστό γυμναστήριο του Δ. Δ. Μεταμόρφωσης, χωρίς ωστόσο να προσδιοριστεί το ακριβές ποσό, έλαβε ο Αλέκος Καχριμάνης.
Ο νομάρχης Ιωαννίνων συζήτησε με τον κ. Παγάνη τιςοικονομικές εκκρεμότητες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού προς τη νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, για έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και στη συνέχεια τα επισκέφθηκαν μαζί.
«Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια και στον τομέα των αθλητικών έργων, ωστόσο τα έργα που βρίσκονται εν εξελίξει αντιμετωπίζουν προβλήματα από την ελλιπή χρηματοδότηση της Γ.Γ.Α. από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων» τόνισε ο κ. Καχριμάνης.
Ερωτηθείς, για το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών, ανέφερε ότι αν και η ΝΑΙ καταβάλλει τα χρήματα όταν διαβιβάζονται από το αρμόδιο υπουργείο, «για να καλυφθούν επείγουσες ανάγκες η Νομαρχία από δικούς της πόρους έχει ήδη διαθέσει περί τις 200.000 ευρώ. Το πρόβλημα όμως υπάρχει, όπως για όλα τα έργα και τις δράσεις που χρηματοδοτούνται από εθνικούς πόρους», είπε, συμπληρώνοντας ότι υπάρχουν μεταφορείς, που έχουν να πληρωθούν από τις αρχές του σχολικού έτους και άλλοι από τον περασμένο Δεκέμβριο.
Ο κ. Καχριμάνης επισήμανε, εξάλλου, τη μείωση και στους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων τονίζοντας ότι αφορά τόσο τα λειτουργικά έξοδα – που για τη Ν.Α. Ιωαννίνων ανέρχεται σε 150.000 ευρώ το μήνα -  όσο και τα αναπτυξιακά προγράμματα.
Ειδική αναφορά έκανε και στις οφειλές της Πολιτείας προς τις νομαρχίες, για την τριετία 2008-2010 που αφορούν στο πρόσθετο επαρχιακό οδικό δίκτυο, που τους παραχωρήθηκε. «Από τα 18 εκατομμύρια ευρώ – περίπου – που αναλογούν στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων, έχουν δοθεί μόνο τα 2 εκ. ευρώ», είπε ο νομάρχης υποστηρίζοντας πως παρά τα προβλήματα και τις αντιξοότητες, η Νομαρχιακή Αρχή θα συνεχίσει την προσπάθεια για την ανάπτυξη της περιοχής.
Το πρωί ο Αλέκος Καχριμάνης πραγματοποίησε επίσκεψη  στον κάμπο της Λαψίστας, όπου ενημερώθηκε για την πορεία του έργου καθαρισμού των αποστραγγιστικών τάφρων.
Όπως ανέφερε, ο νομάρχης Ιωαννίνων, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων, συνδράμει τους ΤΟΕΒ και τους Δήμους στον καθαρισμό των τάφρων,  προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τεράστια προβλήματα που υπήρχαν τόσο για τις καλλιέργειες, όσο και για την προστασία οικισμών από πλημμύρες.
«Μέχρι σήμερα έχουν καθαριστεί περί τα 15 χιλιόμετρα αποστραγγιστικών  τάφρων  στις περιοχέςΑνατολής, Κατσικά, Κουτσελιού  και Λαψίστας και το έργο θα συνεχιστεί καθ΄ όλη την καλοκαιρινή περίοδο. Οι παρεμβάσεις  που γίνονται αφορούν  τόσο την προστασία των οικιστικών περιοχών, όσο και των αγροτικών, όπως του κάμπου της Λαψίστας», τόνισε.
Αναφορικά με το κόστος των εργασιών, ο κ. Καχριμάνης επισήμανε, πως καλύπτεται από πόρους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, με αρκετές δυσκολίες, καθώς δεν υπάρχει η ανάλογη ανταπόκριση από τις κεντρικές υπηρεσίες, για να προσθέσει ότι επιλέχθηκε  ο συγκεκριμένος τρόπος ως πιο οικονομικός, καθώς «η ανάθεση του καθαρισμού σε ιδιώτες θα κόστιζε πολύ περισσότερα χρήματα, τα οποία θα επιβάρυναν τους αγρότες».
Στη χρησιμότητα του έργου για τους αγρότες αναφέρθηκε κι ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Λαψίστας – Κρύας κ. Χαράλαμπος Παππάς, ο οποίος τόνισε ότι οι αποστραγγιστικοί αύλακες ήταν ακαθάριστοι επί δεκαετίες, προκαλώντας πολλά προβλήματα στους αγρότες από πλημμύρες.
Από το Blogger.