google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Άμεση σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για την διεξαγωγή εθνικών εκλογών ζήτησε ο Α.Τσίπρας - epiruschannel.gr

Άμεση σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για την διεξαγωγή εθνικών εκλογών ζήτησε ο Α.Τσίπρας

Σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για να υπάρξει συμφωνία της ημερομηνίας εθνικών εκλογών πριν την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και πριν υπάρξει νέα συμφωνία με τους δανειστές, καθώς και για να διερευνηθεί η δυνατότητα απ' όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συμφωνήσουν στο πρόσωπο του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε η εκλογή του να γίνει με μεγάλη πλειοψηφία από τη Βουλή, ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως δήλωσε ο ίδιος μετά τη συνάντησή τους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι αυτές οι δύο κινήσεις θα ήταν ένα μήνυμα μέσα κι έξω από τη χώρα ότι μπορεί οι πολιτικές δυνάμεις να έχουν διαφορετικά σχέδια για τη χώρα, αλλά έχουν και τη δυνατότητα να συνεννοούνται.
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι η χώρα χρειάζεται σταθερότητα ώστε με ομαλό και συντεταγμένο τρόπο να πάει σε μία δημοκρατική διαδικασία, με ενότητα και όχι σύγκρουση και να τεθούν στον λαό δύο σχέδια: Συνέχιση της ίδιας πολιτικής ή διαπραγμάτευση.
Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι οδηγεί τη χώρα σε παρατεταμένη ένταση μέχρι την προεδρική εκλογή, παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει την πλειοψηφία στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. «Πρόκειται για επιλογή αποσταθεροποίησης» τόνισε.
Από το Blogger.