google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΕΙΣΒΟΛΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ - epiruschannel.gr

ΕΙΣΒΟΛΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ

Τουλάχιστον 30 πυροβολισμοί ακούστηκαν στην περίβολο του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου του Καναδά, καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καταζητούν έναν ή δύο ενόπλους που άνοιξαν πυρ λίγη ώρα νωρίτερα σε ένα μνημείο, τραυματίζοντας τον στρατιώτη που το φρουρούσε, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.
Από το γραφείο του πρωθυπουργού του Καναδά έγινε γνωστό ότι ο Στίβεν Χάρπερ είναι ασφαλής και έχει ήδη φύγει από το κτιριακό συγκρότημα του κοινοβουλίου, το οποίο έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, ένας ένοπλος διέφυγε μετά τους πυροβολισμούς στο μνημείο τρέχοντας προς το κοινοβούλιο. Άλλες μαρτυρίες ωστόσο έκαναν λόγο για έναν άνδρα που έφυγε από το σημείο οδηγώντας ένα αυτοκίνητο.
Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε ότι ο στρατιώτης που δέχτηκε τους πυροβολισμούς έχει τραυματιστεί σοβαρά και ότι τραυματιοφορείς που έσπευσαν στο σημείο με ασθενοφόρα του έκαναν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.

ΝΕΩΤΕΡΟ...(Συνεχής ροή...)
Τουλάχιστον έναν ύποπτο, έναν άνδρα οπλισμένο με καραμπίνα ή τουφέκι, αναζητά η καναδική αστυνομία μετά τους πυροβολισμούς και τον τραυματισμό ενός στρατιώτη στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο του Καναδά, στο κέντρο της Οτάβας.
Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αποκλείσει μια μεγάλη περιοχή στην καρδιά της πόλης και πάνοπλοι αστυνομικοί χτενίζουν το συγκρότημα του κοινοβουλίου για να εντοπίσουν τον δράστη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένοπλος ενδέχεται να έχει καταφύγει στη στέγη του κτιρίου.
"Ένας άνδρας μπήκε τρέχοντας στο κοινοβούλιο. Τον καταδίωκαν οπλισμένοι αστυνομικοί που φώναζαν σε όλον τον κόσμο να καλυφθεί", είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μαρκ-Αντρέ Βιο, ένας εργαζόμενος στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο που είπε ότι "άκουσε τουλάχιστον 20 πυροβολισμούς αυτόματων όπλων".
Ένας εικονολήπτης του σταθμού Radio-Canada από την πλευρά του είπε ότι μέτρησε "50 πυροβολισμούς".
Τα καναδικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για δύο υπόπτους, "δύο άνδρες οπλισμένους με κυνηγετικά όπλα", όμως οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει αυτήν την πληροφορία.
Ο πρωθυπουργός του Καναδά Στίβεν Χάρπερ βρισκόταν στο κοινοβούλιο την ώρα που άρχισαν οι πυροβολισμοί αλλά απομακρύνθηκε γρήγορα και είναι ασφαλής. Πολλοί άλλοι βουλευτές διατάχθηκαν να παραμείνουν μέσα στο κτίριο, το οποίο έχει αποκλειστεί από τις δυνάμεις ασφαλείας.
Ο τραυματισμένος στρατιώτης απομακρύνθηκε με ασθενοφόρο από την περιοχή, στην οποία έχουν σπεύσει πολλά άλλα ασθενοφόρα.
Από το Blogger.