google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Τι θα γίνει με τους υπαλλήλους ΑΜΕΑ (άτομα με ειδικές ανάγκες) της ΔΕΥΑΙ- Θα τους απολύσει ο κ. Μπέγκας! - epiruschannel.gr

Τι θα γίνει με τους υπαλλήλους ΑΜΕΑ (άτομα με ειδικές ανάγκες) της ΔΕΥΑΙ- Θα τους απολύσει ο κ. Μπέγκας!



  • Το  επιδοτούμενο πρόγραμμα ΝΘΕ – ΑΜΕΑ της ΔΕΥΑΙ   ξεκίνησε 1-2-2010 με 75 άτομα . έληξε 3-3-2014 με 65 άτομα. (άλλοι πέθαναν και άλλοι προχώρησε τόσο η ασθένειά τους που δεν ήταν ικανοί για εργασία).δόθηκε 6μηνη παράταση η οποία λήγει στις 16-9-2014.
  • Τα περισσότερα από αυτά τα άτομα συμμετείχαν και σε προηγούμενο ανάλογο επιδοτούμενο πρόγραμμα του Δήμου Ιωαννιτών.
  • Φαίνεται λοιπόν ότι η βιομηχανία πρόσληψης συμβασιούχων κάνοντας παιχνίδι με την ανάγκη, την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή , το δικαίωμα στη δουλειά και την κοινωνική ένταξη ατόμων με αναπηρία, έχει γίνει θεσμός στο Δήμο Ιωαννιτών ανεξάρτητα από την παράταξη που έχει την πλειοψηφία.
Το 2002 προσελήφθησαν ΑΜΕΑ από τον κο Γκόντα . το πρόγραμμά τους τυχαία έληγε πριν τις εκλογές του 2006. Το νέο πρόγραμμα έληγε το 2010 χρονιά εκλογών επίσης. Ακολούθησε νέο πρόγραμμα που έληγε το 2014 πριν τις εκλογές.
Ο δήμαρχος κος φίλιος φέρθηκε ποιο πονηρά δίνοντας εξάμηνη παράταση.Σκεπτόμενος και ψήφους να πάρει και να μπορέσει να απολύσει αμέσως μόλις αναλάβει (αν κερδίσει τις εκλογές) πράγμα που άλλωστε ξαναέκανε τον Ιανουάριο του 2011 , απολύοντας όλα τα άτομα της ΑΔΕΙ την πρώτη κιόλας μέρα της Δημαρχίας του.

  • Ο κος Φίλιος ΣΤΙς 13-2-2014 (προεκλογικά) έδωσε εξάμηνη παράταση στο πρόγραμμα με το σκεπτικό την διαπίστωση των πραγματικών αναγκών της επιχείρησης έτσι ώστε να γίνει μια σωστή επιλογή και να κρατηθούν στην επιχείρηση άτομα παραγωγικά που δεν θα βαρύνουν την επιχείρηση.

  • Τώρα λοπόν διαρρέει ότι άξιος συνεχιστής θα είναι ο κος Μπέγκας .
Θα απολύσει 65 ΑΜΕΑ για να προσλάβει νέους ομήρους – ψήφους το 2015 και των οποίων το πρόγραμμα θα λήγει πριν τις επόμενες εκλογές το 2019 !! εντελώς τυχαία.
  • Το 57% και πλέον που ψήφισε τον κο Μπέγκα αυτό ήθελε?
Εκ νέου πελατειακές σχέσεις?
Εκ νέου ομηρίες και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος και επιδοτήσεων για τους ‘δικούς μας’ ανθρώπους?
Αυτό είναι το κοινωνικό  πρόσωπο που έχει να επιδείξει ο κος Μπέγκας τις πρώτες μέρες της δημαρχίας του?
  • Το κράτος έχει δείξει από νωρίς ευαισθησία. Ο πρώτος νόμος που δημοσιεύθηκε στην ελλάδα γύρω από την επαγγελματική αποκατάσταση των αναπήρων είναι ο νόμος 963/25-8-79 «περί επαγγελματικής αποκατάστασης  αναπήρων και ατόμων εν γένει μειωμένων ικανοτήτων»
Η κύρια σημασία του νόμου αυτού έγκειτε στο ότι δεν περιορίζεται στη μονόπλευρη αντιμετώπιση της αναπηρίας αλλά επεκτείνεται σε μέτρα που στοχεύουν στην ενεργότερη συμμετοχή του αναπήρου στο περιβάλλον του, καθώς και με το άρθρο 21 του Συντάγματος.
Το 1981 με την ένταξη της Ελλάδος στην ΕΕ ξεκίνησε η επιχορήγηση προγραμμάτων απο το Ευρωπαικό Κοινωνικό ταμείο.

  • Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι αναφαίρετο για κάθε εργαζόμενο. Ιδιαίτερα για τα ΑΜΕΑ και του χρόνιους πάσχοντες πολύ περισσότερο όταν η ανεργία στους ικανούς προς εργασία αναπήρους ξεπερνά το 90%
  • 23-1-2010 έγινε ερώτηση στη βουλή για τους εργαζόμενους ΑΜΕΑ στο ΔΉΜΟ Ιωαννιτών από του βουλευτές  μπάμπη Χαραλάμπους , Νίκο Μωραίτη, Κώστα Καζάκο
Από το Blogger.