google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΔΕΥΑΙ:Σε αορίστου χρόνου οι συμβάσεις ΑΜΕΑ που διαθέτουν πιστοποιητικό αναπηρίας πάνω από 67%. - epiruschannel.gr

ΔΕΥΑΙ:Σε αορίστου χρόνου οι συμβάσεις ΑΜΕΑ που διαθέτουν πιστοποιητικό αναπηρίας πάνω από 67%.

Απόφαση για ΑΜΕΑ
Για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες που απασχολούνταν στη ΔΕΥΑΙ  με συμβάσεις ορισμένου (3+1 έτη) χρόνου, μέσω του ειδικού προγράμματος του ΟΑΕΔ και η σύμβαση τους έληγε σήμερα, το Δ.Σ. της επιχείρησης έλαβε το πρωί την απόφαση για όσα ΑΜΕΑ διαθέτουν πιστοποιητικό αναπηρίας πάνω από 67% να μετατρέψει τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου.
Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων επιθυμεί να κάνει κοινωνούς τους συμπολίτες μας του έντονου προβληματισμού που προηγήθηκε και του πολιτικού σκεπτικού μιας συλλογικής απόφασης που έλαβε και δόθηκε ως κατεύθυνση στη ΔΕΥΑΙ.
Είναι μια απόφαση που διαπνέεται από κοινωνική ευαισθησία αφού διατηρεί ένα σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας ΑΜΕΑ στη ΔΕΥΑΙ και ταυτόχρονα λαμβάνει υπόψη της τα οικονομικά δεδομένα και τις «αντοχές» της επιχείρησης.
Παράλληλα δίνει τη δυνατότητα στο Δήμο και τα νομικά του πρόσωπα να συμμετάσχουν από 1/1/2015 σε προγράμματα που δημιουργούν θέσεις εργασίας για ΑΜΕΑ, λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικές ανάγκες της κάθε επιχείρησης.
Είναι γνωστό σε όλους πως η ΔΕΥΑΙ δεν μπορεί να αντέξει το μισθολογικό βάρος των 65 ΑΜΕΑ του προγράμματος, που θα επιβάρυνε εξ’ ολοκλήρου πλέον την επιχείρηση με τη μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και τον τερματισμό κάθε ενίσχυσης για τη μισθοδοσία τους μέσω του προγράμματος.
Κάθε λαϊκιστική προσέγγιση για μια επιχείρηση όπου δίνεται καθημερινά μεγάλος αγώνας επιβίωσης της, θα σήμαινε ότι θα οδηγούσαμε συνειδητά και με μαθηματική ακρίβεια τη ΔΕΥΑΙ «στο γκρεμό» και στην απώλεια δεκάδων θέσεων εργασίας.
Υπήρξε έντονος προβληματισμός για το πια κριτήρια θα χρησιμοποιηθούν για την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, καθώς ήταν πολιτική απόφαση της Δημοτικής Αρχής η διαδικασία να χαρακτηρίζεται από απόλυτη διαφάνεια.  
Αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθεί ως μοναδικό κριτήριο το ποσοστό αναπηρίας. Γιατί η αναπηρία είναι το μόνο διάφανο και αδιαμφισβήτητο κριτήριο, το μόνο κριτήριο που δεν επιδέχεται «υποκειμενική κρίση, ούτε ... «παρεμβάσεις» .
Είναι το μόνο κριτήριο που χρησιμοποιείται σε κάθε πρόγραμμα που αφορά ΑΜΕΑ.
 
 Τι θα γίνει με τους υπαλλήλους ΑΜΕΑ (άτομα με ειδικές ανάγκες) της ΔΕΥΑΙ- Θα τους απολύσει ο κ. Μπέγκας!
Από το Blogger.