google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Στα Γιάννενα η 12η πανελλήνια λαμπαδηδρομία εθελοντών αιμοδοτών - epiruschannel.gr

Στα Γιάννενα η 12η πανελλήνια λαμπαδηδρομία εθελοντών αιμοδοτών


    
Η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών πραγματοποιείται φέτος για 12η χρονιά κι έχει γίνει θεσμός στην ελληνική κοινωνία. Στις 22 Αυγούστου, από την Αθήνα, από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ξεκίνησε το ταξίδι της η φλόγα της η 12η Λαμπαδηδρομία για να καταλήξει στις 3 Οκτωβρίου στην Πτολεμαΐδα, όπου θα πραγματοποιηθεί η 27η Αμφικτιονία των Εθελοντών Αιμοδοτών.
    Η Λαμπαδηδρομία είναι μια εκστρατεία των εθελοντών αιμοδοτών σ' όλη τη χώρα να μεταφέρουν το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας σε ένα ευρύτερο κοινό, να ενημερώσουν, να ευαισθητοποιήσουν και να ενεργοποιήσουν τον κόσμο, κάνοντάς τους εθελοντές αιμοδότες αλλά και κήρυκες της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας.
     Επί ενάμισι μήνα όλη την Ελλάδα ζει και αναπνέει στο ρυθμό της εθελοντικής αιμοδοσίας. Σε κάθε γωνιά της χώρας μας πραγματοποιούνται από τους συλλόγους και τους φορείς της εθελοντικής αιμοδοσίας, πολιτιστικές, αθλητικές και άλλες εκδηλώσεις με τη συμμετοχή μαθητών, φοιτητών, νέων, καλλιτεχνών, αθλητών και πλήθους κόσμου.
     Στόχος να γίνει η χώρα μας αυτάρκης σε αίμα και παράγωγά του από εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.
     Στην προσπάθειά μας αυτή επιδιώκουμε τη συνεργασία με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Εκπαίδευσης, της Εκκλησίας, της Υγείας, του Πολιτισμού, με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων με τους Φορείς θαλασσαιμικών, αιμορροφιλικών, νεφροπαθών, με κοινωνικούς φορείς και οργανώσεις που ασχολούνται με τις μεταμοσχεύσεις καθώς και με φορείς που εκπροσωπούν άτομα με ειδικές ανάγκες.

     Οι Σύλλογοι και οι Φορείς Εθελοντικής Αιμοδοσίας των Ιωαννίνων και άλλοι φορείς που σχετίζονται με την εθελοντική αιμοδοσία συμμετέχουμε φέτος για 12η συνεχή χρονιά στην Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία. Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία, την Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου. Εκεί θα μεταφερθεί η φλόγα από τους λαμπαδηδρόμους, θα ανάψει ο βωμός και θα ακολουθήσει καλλιτεχνική εκδήλωση.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης:
·        1η  Διαδρομή: Εκκίνηση στις 4.30 το απόγευμα. Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης – Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων  Πανεπιστημιακό  Νοσοκομείο – Πανηπειρωτικό Στάδιο – Γιαννιώτικο Σαλόνι – Σεισμόπληκτα – οδός Δωδώνης - Κεντρική Πλατεία
·        2η  Διαδρομή: Εκκίνηση στις 3.30 το απόγευμα. Καλπάκι - Εργοστάσιο «ΒΙΚΟΣ» - Ελεούσα – εργοστάσιο «ΔΩΔΩΝΗ» - Οδός Παπανδρέου – Κουντουριώτη – Αβέρωφ - Κεντρική Πλατεία.
·        3η  Διαδρομή:  Εκκίνηση στις 5.30 το απόγευμα. Κρύα – Πέραμα – Συνάντηση - Οδός Παπανδρέου – Κουντουριώτη – Αβέρωφ - Κεντρική Πλατεία.
·        Άφιξη στις 7.30 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία όλων των λαμπαδηδρόμων.
·        Άναμμα του βωμού, σύντομοι χαιρετισμοί.
·        Δημοτική ορχήστρα του Μουσικού Λυκείου Ιωαννίνων και χορευτικά των Συλλόγων και του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ζίτσας.
·        Λαϊκή ορχήστρα του Γιάννη Σταύρου

Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε


·        όλους τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις
·        τους νέους να πάρουν ενεργά μέρος στην 12η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία, μεταφέροντας σ’ όλους το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς αίματος.  

·       Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης των Ιωαννίνων σε συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί στην περιφέρεια Ηπείρου, την Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι

Γιατί:
·        Η εθελοντική αιμοδοσία είναι πολιτισμός.
·        Το αίμα δεν είναι βιομηχανικό προϊόν. Δεν πουλιέται, δεν αγοράζεται, δεν παρασκευάζεται. Προσφέρεται από τον υγιή άνθρωπο στον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο.
·        Η εθελοντική αιμοδοσία είναι πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.
·        Η προσφορά αίματος είναι προσφορά ζωής.
·        Μπορούμε ν’ απαλλάξουμε τον εαυτό μας, το φίλο μας, το συγγενή μας, τον άγνωστο συνάνθρωπο που κινδυνεύει, από το άγχος να βρει αίμα όταν το έχει ανάγκη.
·        Πρέπει η Πατρίδα μας να γίνει αυτάρκης σε αίμα, από εθελοντικά προσφερόμενο αίμα, γιατί μόνο αυτό  παρέχει ασφάλεια και ποιότητα στην υγεία.

     Η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών πανελλαδικά πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Υ.Υ.Κ.Α.), του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.)
     Στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων η 12η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία διοργανώνεται από τους Συλλόγους και τους Φορείς Εθελοντικής Αιμοδοσίας Ιωαννίνων. Μαζί μας έχουμε την Περιφέρεια Ηπείρου, τους Δήμους Ιωαννιτών, Ζίτσας, Δωδώνης και Πωγωνίου, την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, η Ελληνική Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, την Πυροσβεστική, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, τον Όμιλο Φίλων Ποδηλάτου, η Λέσχη Φίλων VESPA Ιωαννίνων, το ΚΕΘΕΑ.



Από το Blogger.