google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Υπεγράφη η συμφωνία-μαμούθ Ιράν-Ρωσίας για «ανταλλαγή πετρελαίου έναντι αγαθών» - epiruschannel.gr

Υπεγράφη η συμφωνία-μαμούθ Ιράν-Ρωσίας για «ανταλλαγή πετρελαίου έναντι αγαθών»

Σε μία επιβεβαίωση της είδησης που το defencenet.gr είχε μεταδώσει, αρκετούς μήνες πριν, η Ρωσία και το Ιράν υπέγραψαν συμφωνία-μαμούθ διάρκειας 5 ετών, το οποίο προβλέπει την εντατικοποίηση της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών σε ένα ευρύτατο πλαίσιο. 
 
Είναι η βάση για μια συμφωνία «ανταλλαγής πετρελαίου έναντι αγαθών» ανάμεσα στις δυο χώρες, που μπορεί να φθάσει και τα 2,35 δισ. δολάρια ετησίως.
 
Με τον τρόπο αυτό και μετά την προ ημερών συμφωνία με Ινδία για αντικατάσταση του δολαρίου με το ρούβλι στις μεταξύ τους συναλλαγές, η Ρωσία αναπληρώνει το κενό του πλήρους «παγώματος» των εμπορικών συναλλαγών με την Ευρώπη μετά τις εκατέρωθεν κυρώσεις. 
 
Τη διεύρυνση της εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας στους τομείς της κατασκευής και ανακατασκευής των υποδομών ενέργειας και της ανάπτυξης των δυνατοτήτων της γενικότερα, περιλαμβάνοντας τα ηλεκτρικά δίκτυα και τον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, περιλαμβάνει το μνημόνιο της διμερούς συμφωνίας, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Ενέργειας.
 
Ουσιαστικά πρόκειται για συμφωνία "ανταλλαγής" πετρελαίου από την πλευρά του Ιράν, με προμήθεια οχημάτων, στρατιωτικού εξοπλισμού και καταναλωτικών αγαθών από τη Ρωσία.
 
Το υπουργείο αναφέρει ότι οι συγκεκριμένες συμβάσεις θα συζητηθούν στις 9-10 Σεπτεμβρίου στην Τεχεράνη, στη συνεδρίαση της διακυβερνητικής επιτροπής της Ρωσίας και του Ιράν, στην οποία θα συμπροεδρεύουν ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Αλεξάντρ Νόβακ, και ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν, Μπιντζάν Ναμντάν Ζανγκανέ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ :http://www.defencenet.gr
Από το Blogger.