google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Η ΔΩΔΩΝΗ ξεκινά άμεσα τις προκαταβολές στους παραγωγούς της για την προμήθεια ζωοτροφών - epiruschannel.gr

Η ΔΩΔΩΝΗ ξεκινά άμεσα τις προκαταβολές στους παραγωγούς της για την προμήθεια ζωοτροφών


Στην διαδικασία να ανακοινώσει τη φετινή της απόφαση για τις προκαταβολές που αφορούν την προμήθεια ζωοτροφών βρίσκεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου, η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη. Στόχος της διοίκησης είναι οι προκαταβολές να δοθούν νωρίτερα από πέρσι ώστε οι κτηνοτρόφοι να είναι έτοιμοι σε ότι αφορά την προετοιμασία τους για την επόμενη γαλακτοκομική περίοδο.

Να σημειωθεί ότι τέλη Ιουλίου ολοκληρώνεται ουσιαστικά και η τρέχουσα γαλακτοκομική περίοδος ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι παραγωγοί αιγοπρόβειου γάλακτος έχουν πληρωθεί για τις παραδόσεις του Απριλίου, ενώ οι παραγωγοί αγελαδινού γάλακτος για τις παραδόσεις του Μαΐου.

Όσον αφορά το θέμα των προκαταβολών για την προμήθεια των ζωοτροφών πέρσι η βιομηχανία έδωσε προκαταβολές σε 845 παραγωγούς συνολικού ύψους 5,5 εκατ. ευρώ. Τα ποσά που παίρνουν οι παραγωγοί παρακρατούνται από το γάλα. Πέρσι ήταν στο 40% των ποσοτήτων γάλακτος που έφερνε ο κάθε παραγωγός.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου σχετικά με τον αριθμό των παραγωγών που συνεργάζονται σήμερα με την βιομηχανία, φθάνουν τους 5.750. Πέρσι έφυγε ένα 15% από του 6.000 παραγωγούς που συνεργαζόντουσαν. Ωστόσο κάποιοι από αυτούς έχουν εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψουν.
Από το Blogger.