google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Δεκάδες πτώματα, διασκορπισμένα ανάμεσα στα φλεγόμενα συντρίμμια του Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines - epiruschannel.gr

Δεκάδες πτώματα, διασκορπισμένα ανάμεσα στα φλεγόμενα συντρίμμια του Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines

Δεκάδες πτώματα, διασκορπισμένα ανάμεσα στα φλεγόμενα συντρίμμια του Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines, ανέφερε ότι αντίκρισε ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς ο οποίος έφτασε στο σημείο όπου κατέπεσε το αεροπλάνο, στην ανατολική Ουκρανία.
Ένας διασώστης είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί στο σημείο της συντριβής, κοντά στο χωριό Γκράμποβο, τουλάχιστον 100 πτώματα. Τα συντρίμμια του αεροσκάφους έχουν διασκορπιστεί σε μια ακτίνα περίπου 15 χιλιομέτρων, πρόσθεσε, γεγονός που υποδηλώνει ότι το Μπόινγκ ενδεχομένως να διαλύθηκε στον αέρα. Το αεροσκάφος μετέφερε 280 επιβάτες και 15μελές πλήρωμα.
Η περιοχή αυτή της περιφέρειας του Ντονέτσκ απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα από τα ρωσικά σύνορα και ελέγχεται από τους φιλορώσους αυτονομιστές, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες σημειώνονται σφοδρές συγκρούσεις με τις ουκρανικές δυνάμεις.
Boeing 777: Κατάρριψη και απίστευτη τραγωδία στην Ουκρανία με 295 νεκρούς (pics&vid)

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ?

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη συντριβή του αεροσκάφους Μπόινγκ 777 της εταιρείας Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία είναι πάνω από 300 άνθρωποι, περιλαμβανομένων 23 υπηκόων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, δήλωσε σήμερα στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας
«Πάνω από 300 αθώοι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί. . . είναι γνωστό ότι 23 αμερικανοί πολίτες» είναι ανάμεσα στα θύματα, ανέφερε ο Ζόριαν Σκίριακ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.
Νωρίτερα, η αεροπορική εταιρεία της Μαλαισίας στην οποία ανήκε το μοιραίο αεροσκάφος έχει ανακοινώσει ότι στο Μπόινγκ 777 επέβαιναν 280 επιβάτες και 15μελές πλήρωμα.

ΚΑΜΜΙΑ ΠΤΗΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

Ο οργανισμός διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας στην Ευρώπη συμβουλεύει τους πιλότους σε ολόκληρο τον κόσμο να αποφεύγουν την περιοχή κοντά στα σύνορα Ουκρανίας-Ρωσίας όπου κατέπεσε το αεροσκάφος των Malaysia Airlines, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών της Βρετανίας
Η Eurocontrol, που εδρεύει στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε ότι οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έχουν ήδη εκτρέψει τις πτήσεις που βρίσκονται ήδη στον αέρα, επισημαίνει το υπουργείο.
Την ίδια ώρα, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Γερμανίας Lufthansa AG ανακοίνωσε σήμερα ότι τα αεροσκάφη της στο εξής θα αποφεύγουν τον εναέριο χώρο της ανατολικής Ουκρανίας μετά τη συντριβή του αεροσκάφους των Malaysian Airlines.
«Η Lufthansa αποφάσισε ότι τα αεροσκάφη της θα αποφεύγουν, τηρώντας μεγάλη απόσταση από αυτόν, τον εναέριο χώρο της ανατολικής Ουκρανίας», κάτυι που θα ισχύσει «άμεσα», ανέφερε μία εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας, που θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τις πτήσεις από τα αεροδρόμια του Κιέβου και της Οδησσού προς το παρόν, προσέθεσε η ίδια.
Στην Τουρκία, η Turkish Airlines ανακοίνωσε επίσης ότι θα παρακάμπτει τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας.
Πηγή: Reuters
«Μετά το δυστύχημα αποφασίσαμε να αποφεύγουμε τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας», επισήμανε ένας εκπρόσωπος των τουρκικών αερογραμμών.
Στη Ρωσία, ένας αξιωματούχος της κρατικής αεροπορικής εταιρείας Aeroflot ανακοίνωσε ότι η εταιρεία δεν θα πραγματοποιεί πτήσεις πάνω από την Ουκρανία, μετά τη συντριβή του Μπόινγκ στην ανατολική Ουκρανία.
Το πρακτορείο ειδήσεων Ιτάρ-Τας μετέδωσε, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων, ότι στο αεροσκάφος δεν επέβαιναν Ρώσοι.
Και η ρωσική εταιρεία Transaero εξέδωσε ανάλογη ανακοίνωση.
«Η αεροπορική εταιρεία Transaero αποφάσισε να πραγματοποιεί όλες τις πτήσεις (της) αρχής γενομένης από τώρα μέσω τρίτων χωρών, αποφεύγοντας τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας» αναφέρει η εταιρεία σε μια ανακοίνωση.
Εξάλλου στη Γαλλία, η κυβέρνηση της χώρας ζήτησε σήμερα από τις γαλλικές αεροπορικές εταιρείες να αποφεύγουν τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας.
Ο υπουργός Μεταφορών, Φρεντερίκ Κουβιγέ, «έδωσε οδηγίες στη γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας να λάβει τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα. Ζητά από τις γαλλικές εταιρείες να αποφεύγουν να περνούν από τον ουκρανικό εναέριο χώρο όσο οι αιτίες αυτού του δυστυχήματος δεν έχουν εξακριβωθεί» αναφέρει το υπουργείο σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.
Η βρετανική British Airways δηλώνει ότι επανεξετάζει την πραγματοποίηση των πτήσεων προς το Κίεβο.
=======================================================================
Είναι αυτό το σημείο, όπου "τρυπήθηκε" το αεροσκάφος;
660ce6c1648aedad8a572f9a028f6a27 XL
Μια φωτογραφία που συγκλονίζει κάνει τα τελευταία λεπτά τον γύρο του κόσμου.
Σύμφωνα με πολλά ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, στη φωτογραφία διακρίνεται το σημείο από όπου πέρασε ο πύραυλος και δημιούργησε τρύπα στο αεροπλάνο της Malaysian Airlines.
Όπως θα δείτε και μόνοι σας, το σημείο είναι στην αριστερή πλευρά της φωτογραφίας. Το συγκλονιστικότερο πάντως είναι το πόδι του νεκρού επιβάτη που διακρίνεται μέσα στα συντρίμμια.
=============================================================================================
ΚΑΤΕΡΡΙΦΘΗ ΚΑΙ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ?

Ένας από τους διοικητές των φιλορώσων αυτονομιστών υποστήριξε σήμερα μέσω της σελίδας του στο Facebook ότι οι αντάρτες κατέρριψαν άλλο ένα ουκρανικό στρατιωτικό αεροσκάφος An-26, περίπου την ίδια ώρα και στην ίδια περιοχή όπου συνετρίβη το Μπόινγκ 777 της εταιρείας Malaysia Airlines, στην ανατολική Ουκρανία.
Ο Ιγκόρ Στρέλκοφ, ο αυτοαποκαλούμενος "υπουργός Άμυνας" της "Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ" ανάρτησε στη σελίδα του ένα βίντεο στο οποίο διακρίνεται πυκνός μαύρος καπνός να υψώνεται από το σημείο όπου έπεσε το ουκρανικό μεταγωγικό αεροσκάφος. Το βίντεο αυτό ωστόσο παρουσιάζει μεγάλες ομοιότητες με άλλα που αναρτήθηκαν στο YouTube και υποτίθεται ότι εικονίζουν την πτώση του επιβατικού Μπόινγκ.
"Μόλις καταρρίψαμε ένα An-26 κοντά στο Σνίζνε" έγραψε ο Στρέλκοφ στις 16:37 (ώρα Ελλάδας).
Το Σνίζνε είναι μια κοινότητα κοντά στο σημείο όπου συνετρίβη το Μπόινγκ 777, το οποίο χάθηκε από τις οθόνες των ραντάρ στις 16:20.
Οι αντάρτες υποστηρίζουν ότι το αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών καταρρίφθηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις και καταγγέλλουν την ενέργεια αυτή ως "προβοκάτσια", κάτι που διαψεύδει κατηγορηματικά το Κίεβο.

Η ΜΟΣΧΑ

H κυβέρνηση της Ρωσίας ζήτησε την άδεια από την ουκρανική κυβέρνηση να βοηθήσει στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στο σημείο της συντριβής του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε το υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Περιστατικών.
«Οι ρωσικές υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών απέστειλαν ένα επίσημο αίτημα στους Ουκρανούς συναδέλφους τους προκειμένου να πραγματοποιήσουν κοινές επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στο σημείο της συντριβής του Μπόινγκ στο ουκρανικό έδαφος» δήλωσε ο υπουργός Αντιμετώπισης Εκτάκτων Περιστατικών Βλαντίμιρ Πουσκόφ στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria.
Embedded image permalink
ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ

Οι υπηρεσίες ασφαλείας των πτήσεων των ΗΠΑ και της Ευρώπης είχαν προειδοποιήσει τους πιλότους ήδη από τον Απρίλιο για τους πιθανούς κινδύνους που ενέχουν οι πτήσεις μέσα ή κοντά στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας, στο ανατολικό τμήμα της οποίας σήμερα συνετρίβη ένα αεροσκάφος των Malaysia Airlines με τουλάχιστον 295 επιβαίνοντες.
Η αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας εξέδωσε στις 23 Απριλίου μια «ειδική ανακοίνωση» σχετικά με τον ουκρανικό εναέριο χώρο προς τις αφρικανικές εταιρείες τις οποίες συμβούλευε να μην πετούν στον εναέριο χώρο γύρω από την Συμφερόπολη στην χερσόνησο της Κριμαίας χωρίς να έχουν λάβει προηγουμένως ειδική άδεια από την αμερικανική κυβέρνηση.
Η ανακοίνωσε προειδοποιούσε επίσης τις αμερικανικές εταιρείες και τους πιλότους που πετούν σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας —περιλαμβανομένου του Κιέβου, του Λβιβ, της Οδησσού και του Ντνιπροπετρόβσκ— να «επιδεικνύουν εξαιρετική προσοχή εξαιτίας της συνεχιζόμενης κατάστασης ανασφάλειας».
Η προειδοποίηση παραμένει σε ισχύ ως τις 23 Απριλίου 2015.
Διεθνείς υπηρεσίες αεροπορίας είχαν επίσης προειδοποιήσει τον Απρίλιο τους πιλότους και τις αεροπορικές εταιρείες να αποφεύγουν τον εναέριο χώρο γύρω από τη Συμφερόπολη.
Υπηρεσίες, όπως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας και ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO), μια υπηρεσία του ΟΗΕ, είχαν προειδοποιήσει ότι οι αεροπορικές εταιρείες αντιμετωπίζουν «σοβαρούς κινδύνους» στην περιοχή και τις είχαν συμβουλεύσει να επιλέγουν εναλλακτικές οδούς.

ΒΡΗΚΑΝ ΤΟ "ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ"

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες της ανατολικής Ουκρανίας ανακοίνωσαν ότι βρήκαν το "μαύρο κουτί", τον καταγραφέα των δεδομένων της πτήσης του αεροσκάφους Μπόινγκ 777 της εταιρείας Malaysia Airlines το οποίο συνετρίβη το απόγευμα στην περιοχή του Ντονέτσκ, μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ.
Η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από άλλη πηγή.
Από το Blogger.