google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Αύριο βράδυ η κεντρική προεκλογική ομιλία του ΝΙΚΟΥ ΓΚΟΝΤΑ - epiruschannel.gr

Αύριο βράδυ η κεντρική προεκλογική ομιλία του ΝΙΚΟΥ ΓΚΟΝΤΑ


ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΝΙΚΟΥ ΓΚΟΝΤΑ
-------------------------------------------
Από νωρίς σήμερα το πρωί ο Ν. Γκόντας επισκέφθηκε τις υπηρεσίες της αιρετής Περιφέρειας Ηπείρου και επικοινώνησε με πολλούς από τους εργαζόμενους σε αυτές. Ιδιαίτερη συζήτηση έκανε με την αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων κα. Τατιάνα Καλογιάννη, η οποία και τον ενημέρωσε για ζητήματα αρμοδιότητάς της αλλά και για ζητήματα ολόκληρης της Περιφέρειας εν όψει των προκλήσεων ανάπτυξης της επόμενης 5ετίας. Η κ. Καλογιάννη μετέφερε τις θερμές ευχές του Περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη, ο οποίος απουσίαζε σε δική του προεκλογική περιοδεία και με τον οποίο ο κ. Γκόντας είχε επικοινωνήσει προηγουμένως.
 Με εκπροσώπους των κατοίκων της παροχής Μάτσικα συναντήθηκε σήμερα ο κ. Γκόντας, παρουσία του προέδρου του ΚΤΕΛ και υποψηφίου δημοτικού συμβούλου κ. Γκίκα και συζήτησαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την αδιαφορία της απερχόμενης δημοτικής αρχής σε ότι αφορά τον γενικότερο πολεοδομικό σχεδιασμό της περιοχής τους. Ο κ. Γκόντας τους δήλωσε πως «όπως στο παρελθόν έτσι και τώρα το ενδιαφέρον του για την περιοχή είναι δεδομένο και ότι θα πράξει ότι είναι δυνατόν για να αποκτήσει η περιοχή την δική της αίγλη και αξία όπως την δικαιούται. Είναι κρίμα να μαραζώνει ο πιο τουριστικός χώρος και να εγκαταλείπεται παντελώς».
Επίσης σήμερα συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των ξενοδόχων της περιοχής και εξέτασαν μαζί όλες τις εκδοχές ανάπτυξης του τουρισμού στην πόλη μας. «Διαθέτουμε όλες τις υποδομές εκείνες που χρειάζονται για την προσέλκυση και εσωτερικού και εξωτερικού τουρισμού. Το αποδείξαμε στο παρελθόν, όταν αναδείξαμε τα Γιάννενα ως χρυσό προορισμό, ανάμεσα σε άλλες 4 πόλεις της χώρας μας. Το υψηλού επιπέδου φιλόξενο πνεύμα, σε συνδυασμό με τις άριστες υπηρεσίες που προσφέρουν οι ξενοδόχοι μας και σε συνδυασμό με το πλούσιο φυσικό κάλλος μπορούν να καταστήσουν τον τόπο μας μόνιμο τουριστικό προορισμό όλες τις εποχές του έτους. Η συνεργασία δήμου και ξενοδόχων επιβάλλεται εκ των πραγμάτων. »

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
-----------------------------------------

Τις τοπικές κοινότητες Κόντσικας, Ασβεστοχώρι, Κοσμηρά, Αμπελιά και την έδρα του πρώην Δήμου Μπιζανίου την Πεδινή, επισκέφθηκε ο κ. Ν. Γκόντας την Τρίτη το απόγευμα. Ως κύριο θέμα συζήτησης ήταν το αίτημα κατοίκων, επανεξέτασης αλλαγής του ΣΧΟΟΠ της περιοχής το οποίο είχε εγκριθεί από προηγούμενες δημοτικές αρχές.
«Ήταν άλλα τα δεδομένα εκείνης της εποχής που εγκρίνονταν το ΣΧΟΟΑΠ, βάσει του οποίου ορίζονταν οι χρήσεις γης κι άλλα τα σημερινά δεδομένα. Ο ίδιος ο νόμος μας δίνει τώρα την ευχέρεια να κάνουμε αλλαγές και αυτό θα γίνει με τη σύμφωνη γνώμη των κατοίκων της περιοχής απάντησε ο Ν. Γκόντας» στους κατοίκους της Κοσμηράς κυρίως,  που προτάσσουν το συγκεκριμένο θέμα για τη δική τους τοπική κοινότητα.
Σε ομιλία του στο πρώην Δημαρχείο της Πεδινής ο κ.Γκόντας επανέλαβε την απόφασή του και τη δέσμευσή του ότι θα εγκαταστήσει μικρό εργοτάξιο στις έδρες των παλαιών Δήμου, έτσι ώστε, ν’ αντιμετωπίζονται τα μικρά προβλήματα των Δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου Ιωαννιτών. «Κοινή διαπίστωση όλων των κατοίκων όλου του Δήμου μας είναι η επί 3,5 χρόνια παντελής απουσία της σημερινής δημοτικής αρχής. Ακόμη και στον «παλιό Δήμο», όπου γίνονται έργα, είναι τα έργα που ξεκίνησαν από τη δική μας προηγούμενη θητείαστα οποία απλάαρέσκονται να  φωτογραφίζονται εκείνοι που επί 3,5 χρόνια συνεχίζουν να κάνουν αντιπολίτευση,λόγω συνήθειας και κεκτημένης ταχύτητας. Ούτε ένα έργο δικό τους εντάχθηκε, ούτε ένα δικό μας έργο δεν ολοκλήρωσαν. Ακόμη και αυτήν την αποκατάσταση της χωματερής της Δουρούτης μόλις προχθές και για προεκλογικούς και τηλεοπτικούς λόγους υπέγραψαν την νέα συμφωνία με τον ανάδοχο. Η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ ήταν έργο ζωής και για τον δήμο Ιωαννιτών και για τον δήμο Μπιζανίου και γενικά για όλους τους κατοίκους της πόλης μας είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ν. Γκόντας και συνέχισε:
«Οι κάτοικοι των ξεχασμένων τοπικών κοινοτήτων ζητούν τ΄ αυτονόητα. Φωτισμό, έργα οδοποιίας, ύδρευση. Ούτε αυτά δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν κατά τη θητεία τους. Εγγύηση για την υλοποίηση όλων όσων θα κάνουμε για το Δήμο μας, ώστε να βγει από την απραξία και την ανυποληψία, στην οποία έχει περιέλθει είναι τα άτομα που στελεχώνουν τον συνδυασμό μας. Είναι άτομα με θέληση και γνώση για τη δημιουργία του μέλλοντος όλων μας» κατέληξε ο κ. Ν. Γκόντας.
Από το Blogger.