google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Από τους ικανότερους ο νέος αρχηγός της ΕΛΑΣ Δημ Τσακνάκης, με σπουδαίο έργο και στην Ήπειρο - epiruschannel.gr

Από τους ικανότερους ο νέος αρχηγός της ΕΛΑΣ Δημ Τσακνάκης, με σπουδαίο έργο και στην Ήπειρο

Ο μέχρι χθες γενικός επιθεωρητής βορείου Ελλάδος αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης είναι ο νέος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας.

Χθες το βράδυ, για να διευκολυνθούν οι τυπικές διαδικασίες των κρίσεων στην Αστυνομία, υπέβαλε την παραίτησή του ο τέως αρχηγός της ΕΛΑΣ Νίκος Παπαγιαννόπουλος, στον οποίο είχε δοθεί παράταση της θητείας του μέχρι τον Οκτώβριο του 2014. Στη συνέχεια συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ, το οποίο αποστράτευσε τον κ. Παπαγιαννόπουλο και τοποθέτησε στη θέση του κ. Τσακνάκη. Ακολούθως συνεδρίασε τα Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων υπό τον νέο αρχηγό και δύο αντιστράτηγους του Στρατού, το οποίο έκρινε τους αντιστράτηγους της Αστυνομίας.

Ως ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του κρίθηκε ο υπαρχηγός αντιστράτηγος Αδαμάντιος Σταματάκης, ενώ διατηρητέοι στο βαθμό του αντιστράτηγου κρίθηκαν οι Κωνσταντίνος Τσουβάλας μέχρι σήμερα επιτελάρχης, και Σπύρος Παπασπύρου γενικός επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος.

Σήμερα το πρωί είχε προγραμματιστεί να συνεδριάσει το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων, το οποίο αναμενόταν να κρίνει τους υποστράτηγους της ΕΛΑΣ για την κάλυψη των κενών θέσεων των αντιστράτηγων.

Στους τέως, αρχηγό και υπαρχηγό, απονεμήθηκε ο τίτλος του επίτιμου αρχηγού και υπαρχηγού της ΕΛΑΣ.
Από το Blogger.