google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 104Α ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (Φωτό) - epiruschannel.gr

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 104Α ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (Φωτό)

Με την καθιερωμένη λαμπρότητα και την μεγάλη παρέλαση. κάτω απο μια υπέροχη ηλιόλουστη ημέρα, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 104η Επέτειο από την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων. Χιλιάδες Γιαννιώτες κατέκλυσαν την κεντρική λεωφόρο της πόλης, απ' όπου πέρασε η παρέλαση, για να χειροκροτήσουν τους μαθητές των σχολείων, συλλόγους με παραδοσιακές στολές και τμήματα των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας. Την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης ενώ η βουλή εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρό της Νίκο Βούτση.
Είναι ίσως η μοναδική φορά, που δεν παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος απουσίαζε στο εξωτερικό, κάτι που δεν ενόχλησε τους Γιαννιώτες που κάτω απο οποιεσδήποτε συνθήκες γιορτάζει τα Ελευθέρια της πόλης τιμώντας τους μαχητές του Μπιζανίου.
ΔΗΛΩΣΗ ΣΠΙΡΤΖΗ

Την πεποίθηση πως «τελειώνει ο κατήφορος και η ύφεση» εξέφρασε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.
Μετά το τέλος της παρέλασης ο υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η σημερινή ημέρα, η απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων, συμπίπτει με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί μετά από πολύ μεγάλη μάχη για τη χώρα. Όπως στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο το ηθικό φρόνημα των Ελλήνων είχε ανέβει και με την απελευθέρωση της πόλης άνοιξε ο δρόμος για την απελευθέρωση της υπόλοιπης Ελλάδας, γιορτάζουμε σήμερα και την έξοδο από την κρίση με τις προσπάθειες που έχουν γίνει και τελεσφορούν να βγει επιτέλους ο ελληνικός λαός από το χάλι που μπήκε τα τελευταία χρόνια. Πιστεύουμε πως τελειώνει αυτός ο κατήφορος τελειώνει η ύφεση».

ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΒΟΥΤΣΗ

 Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 104ης επετείου από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων, στις 21 Φεβρουαρίου 1913, παραβρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.
Στον χαιρετισμό που απηύθυνε στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου, αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο Μπιζανομάχων, ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε: «Ο αγώνας για ελευθερία είναι άρρηκτα συνδεμένος με τον αγώνα για λαϊκή κυριαρχία και κοινωνική δικαιοσύνη. Σεβόμαστε, τιμούμε και εμπνεόμαστε από τους αγώνες για ελευθερία, τους αγώνες που έδωσαν οι συμπατριώτες σας, τους αγώνες που ελευθέρωσαν τα Γιάννενα. Ο αγώνας για την ελευθερία είναι διαχρονικός και πιστεύω πως όλοι το έχουμε συνειδητοποιήσει αυτό, μέσα από τα ιστορικά μας βιώματα. Είναι ένας αγώνας που έχει να κάνει και με τη λαϊκή κυριαρχία, αλλά και με την κοινωνική δικαιοσύνη, με τα κοινωνικά, πολιτικά και ατομικά δικαιώματα, τον σεβασμό και την προάσπισή τους».
«Όλα αυτά ανθίζουν ταυτόχρονα και αποτελούν το στέρεο θεμέλιο για να μην απειληθεί ξανά κανένα μέρος γης αυτής της χώρας. Αλλά, αντίθετα, όλοι μαζί να γίνουμε ένας πόλος έλξης, πρώτα απ' όλα για τους Έλληνες όπου γης και για τους νέους, τα παιδιά μας, που τα τελευταία χρόνια κατά δεκάδες χιλιάδες έχουν ξενιτευτεί, παίρνοντας μαζί τους σαν προίκα τα πτυχία τους, που κατέκτησαν εδώ μέσα από τη δημόσια εκπαίδευση, τα δημόσια πανεπιστήμια. Εργαζόμαστε όλες και όλοι για να γίνουμε πόλος έλξης σε μία διαχρονικά ελεύθερη, δημοκρατική και κοινωνικά δίκαιη Ελλάδα», πρόσθεσε ο κ. Βούτσης.
ΔΗΛΩΣΗ Β. ΛΕΒΕΝΤΗ

Μετά το τέλος της παρέλασης, ο κ. Λεβέντης δήλωσε: «Το μήνυμα της ημέρας είναι μήνυμα ενότητας και συναίνεσης, γιατί διαιρεμένοι και διχασμένοι δεν θα πάμε πουθενά, ενώ ενωμένοι θα περάσουμε τις δυσκολίες».

Αναφορικά με την αξιολόγηση, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων σημείωσε πως «ο κ. Τσίπρας, ενώ έλεγε ότι δεν υπογράφει μέτρα, δεν ψηφίζει μέτρα, τώρα τα ψηφίζει όλα και μας λέει "μην σας στεναχωρεί, αυτά που θα επιβαρυνθούμε θα μας τα δώσουν πίσω". Μα, άμα είναι αυτά που θα επιβαρυνθούμε να μας τα δώσουν πίσω, γιατί παίρνει μέτρα;». «Να φερθεί τίμια, να πει την αλήθεια, ο λαός δεν αντέχει άλλο, οι συντάξεις, οι μισθοί του κόσμου έχουν κοπεί σε μεγάλο βαθμό, οι αντοχές και οι υπομονές του κόσμου, έχουν εξαντληθεί. Ο λαός απαιτεί από το πολιτικό σύστημα ειλικρίνεια και εντιμότητα και όχι απατεωνιές και ψέματα. Αυτό λέει η Ένωση Κεντρώων», πρόσθεσε ο κ. Λεβέντης.













Α


ΠΗΓΗ http://allnews-epirus.blogspot.gr/2017/02/104_21.html
Από το Blogger.