google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Τι δήλωσε η Άννα Ασημακοπούλου για την κύρωση της σύμβασης για έρευνες πετρελαίου στα Γιάννενα - epiruschannel.gr

Τι δήλωσε η Άννα Ασημακοπούλου για την κύρωση της σύμβασης για έρευνες πετρελαίου στα Γιάννενα

«Η έναρξη των ερευνών για ύπαρξη υδρογονανθράκων στην περιοχή του Νομού Ιωαννίνων αποτελεί μια θετική εξέλιξη για την περιοχή μας. Σε περίπτωση επιβεβαίωσης των επιστημονικών ενδείξεων και εύρεσης κοιτασμάτων η περιοχή μας θα αποκτήσει ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα». Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων η Βουλευτής Ιωαννίνων και Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Άννα Ασημακοπούλου με αφορμή την συζήτηση του νομοσχέδιου για την «Κύρωση της Σύμβασης Μίσθωσης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των εταιρειών ENERGEAN OIL & GAS - ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ και PETRA PETROLEUM INC για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη χερσαία περιοχή των Ιωαννίνων».
Η κ. Ασημακοπούλου τόνισε ότι «η Σύμβαση Μίσθωσης περιλαμβάνει διατάξεις που διασφαλίζουν ότι η έρευνα και η εκμετάλλευση υδρογονανθράκων θα εκτελεστεί με απολύτως συμβατό περιβαλλοντικώς τρόπο, διασφαλίζοντας έτσι το πλούσιο φυσικό περιβάλλον της περιοχής μας».
Τέλος η κ. Ασημακοπούλου επεσήμανε την καθοριστική σημασία που μπορεί να προσδώσει στην αναπτυξιακή πορεία της περιοχής μας η τεκμηρίωση της ύπαρξης υδρογονανθράκων, προσθέτοντας ότι «οι θετικές εξελίξεις στην αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου θα συμβάλλουν στην διαμόρφωση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου για την τοπική οικονομία».
Από το Blogger.