google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ο Θωμάς Μπέγκας σε σύσκεψη στην Ανατολή - epiruschannel.gr

Ο Θωμάς Μπέγκας σε σύσκεψη στην Ανατολή


 «Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε, να ακούσουμε τις τοπικές κοινωνίες, να καταγράψουμε τα αιτήματα και να θέσουμε με ρεαλισμό τις προτεραιότητες που θα αποτυπώνονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του 2015», είπε ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, απευθυνόμενος στους προέδρους και τα μέλη Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινότητας Ανατολής, τους προέδρους και τα μέλη των Τοπικών Κοινοτήτων Μπάφρας και Νεοκαισάρειας.
Στο Δημοτικό Κατάστημα Ανατολής πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η πρώτη μιας σειράς ανάλογων συσκέψεων που θα ακολουθήσουν και στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες, ώστε τελικά το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός του Δήμου Ιωαννιτών, να είναι προϊόν διαβούλευσης και το αποτέλεσμα της συνεργασίας με τις τοπικές κοινωνίες.
Οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι - Οικονομικών και Προγραμματισμού, Θανάσης Μανταλόβας, Υποδομών και Ενέργειας, Γιάννης Λιόντος – παρουσίασαν στην αρχή τις βασικές κατευθύνσεις του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος και στη συνέχεια κατέγραψαν αλλά και συζήτησαν με τους εκπροσώπους της περιοχής τις προτάσεις τους. Το ανάλογο συνέβη και με όλους τους αντιδημάρχους που μετείχαν στη σύσκεψη, για τον τομέα αρμοδιότητας του καθενός. 
«Είμαστε εδώ για να σας ακούσουμε αλλά και για να μας ακούσετε κι εσείς και να κατανοήσετε ποια είναι τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, τέτοια που παρά τη διάθεση που έχουμε δεν μας επιτρέπουν να δώσουμε λύση σε όλα τα αιτήματα που θέτουν οι δημοτικές ενότητες. Είμαι όμως σίγουρος πως μέσα από τη συνεργασία μας μπορούμε να βρούμε λύσεις αποτελεσματικές, που να βελτιώνουν τη θέση των πολιτών», υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Θανάσης Μανταλόβας.  
Ο αρμόδιος για τα έργα Αντιδήμαρχος, Γιάννης Λιόντος, τόνισε πως «θέλω να συνεργαστούμε για να καταγράψουμε μαζί ποιες είναι οι ανάγκες, να ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητες και να καταλήξουμε τι μπορεί να προχωρήσει μέσα στο 2015 και τι θα προγραμματίσουμε για τα επόμενα χρόνια, ώστε να υλοποιηθεί σταδιακά».
Στην πολύωρη σύσκεψη έγινε αναλυτική ενημέρωση και συζήτηση για κάθε μία από τις τρεις περιοχές (Ανατολή, Μπάφρα, Νεοκαισάρεια) της Δ.Ε. Ανατολής, με τον Δήμαρχο, Θωμά Μπέγκα, να κλείνει τη διαδικασία λέγοντας πως:

 «δεν μας επιτρέπει ούτε η δική μας φιλοσοφία, ούτε τα δεδομένα της εποχής να υποσχεθούμε ότι όλα θα γίνουν. Ως νέα Δημοτική Αρχή, όμως, αυτό για το οποίο δεσμεύομαι είναι ότι θα ακούμε και θα είμαστε σε διαρκή συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες».     
Από το Blogger.