google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ανθρωπόμορφα κτήνη σκοτώνουν αρκούδες στις Πρέσπες - epiruschannel.gr

Ανθρωπόμορφα κτήνη σκοτώνουν αρκούδες στις Πρέσπες

Τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα με αρκούδες που εντοπίζονται νεκρές από σφαίρες στην περιοχή των Πρεσπών, έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στις περιβαλλοντικές οργανώσεις. 
Η πρώτη νεκρή αρκούδα, μία αρσενική ηλικίας άνω των 20 ετών, είχε εντοπιστεί στις 16 Μαΐου στις Καρυές, ενώ δύο μήνες αργότερα - στις 20 Ιουλίου - βρέθηκε και η δεύτερη.
Αυτή τη φορά το ζώο εντοπίστηκε στο χωριό Βροντερό, όπως αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι οργανώσεις: Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πρεσπών, Εταιρία Πρεσπών, ΚΑΛΛΙΣΤΩ και ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ.
Από τα δείγματα που πήραν οι ομάδες, στην πρώτη περίπτωση ο θάνατος της αρκούδας προήλθε από σφαίρες πυροβόλου όπλου και η αστυνομία θα προχωρήσει σε βαλλιστική εξέταση στα υπολείμματα βλημάτων που βρέθηκαν στο σώμα του άτυχου ζώου.
Η νεκρή αρκούδα στο Βροντερό έφερε πολλαπλά τραύματα από πυροβόλο όπλο στην πλάτη, στα πλευρά και στο μηρό, ήταν αρσενική και ζύγιζε 200-250 κιλά. Την υπόθεση αυτή διερευνά αυτές τις μέρες η αστυνομία και η Διεύθυνση Δασών Φλώρινας.
Οι οργανώσεις υπενθυμίζουν ότι η άμεση εξόντωση, η σημαντικότερη ανθρωπογενής απειλή για την αρκούδα, εξακολουθεί να υφίσταται παράλληλα με τα προβλήματα του κατακερματισμού και της συνεχιζόμενης υποβάθμισης του βιότοπού της.
Και οι τρεις αυτές απειλές επιδρούν αρνητικά στην κατάσταση διατήρησης της αρκούδας στη χώρα μας, τονίζουν.
 ΠΗΓΗ : defencenet.gr
Από το Blogger.