google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Στο Μπάρι της Ιταλίας οι υπεύθυνοι του Γραφείου Τουρισμού του Δήμου Ιωαννιτών για την υλοποίηση προγραμμάτων - epiruschannel.gr

Στο Μπάρι της Ιταλίας οι υπεύθυνοι του Γραφείου Τουρισμού του Δήμου Ιωαννιτών για την υλοποίηση προγραμμάτων



Με σταθερά βήματα συνεχίζεται η εξέλιξη του αναπτυξιακού τομέα του Γραφείου Τουρισμού Δήμου Ιωαννιτών που άρχισε τη λειτουργία του πριν από δύο σχεδόν χρόνια.
Κύριος στόχος στην παρούσα φάση, την περίοδο που διανύουμε, αποτελεί η υλοποίηση των δυο επιχειρησιακών προγραμμάτων Διασυνοριακής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, στο πλαίσιο του στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία».
Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκαν στο Μπάρι της Ιταλίας προγραμματισμένες συναντήσεις των εταίρων που συμμετέχουν στην υλοποίηση των προγραμμάτων.
Αυτά είναι:
1.        «CULT-ROUTES - ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ» και συμμετέχουν από την Ελλάδα η Περιφέρεια Ηπείρου (επικεφαλής) και ο Δήμος Ιωαννιτών (Γραφείο Τουρισμού), ενώ από την Ιταλία, η Περιφέρεια της Απουλίας, το Επιμελητήριο και η Εκθεσιακή Εταιρία της Φότζια.
2.        «JOY-WELCULT-ΕΡΓΑΣΙΑ, ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΠΙΟΥ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ στο οποίο συμμετέχουν από την Ελλάδα ο Δήμος Ιωαννιτών (Γραφείο Τουρισμού), το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και η Αναπτυξιακή Εταιρία του Δήμου Πάτρας. Από την Ιταλία η εταιρεία CΝΑ της Απουλίας (επικεφαλής), η Περιφέρεια Απουλίας και το Εθνικό Περιφερειακό Πάρκο του Ότραντο.
Παράλληλα εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος αναμένεται η δημοπράτηση για προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού για τον εκσυγχρονισμό και την περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστικής επικοινωνιακής προβολής του Γραφείου Τουρισμού του Δήμου Ιωαννιτών (Προσέγγιση LEADER – Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδος 2007-2013).
Οι συνεχείς αναπτυξιακές ενέργειες  αποτελούν  αναπόσπαστο κομμάτι των δράσεων του Γραφείου παράλληλα με την αξιόπιστη παροχή πληροφόρησης προς τους επισκέπτες - τουρίστες της πόλης και τις διοργανώσεις-συνεργασίες στη δημιουργία αξιόλογων εκδηλώσεων, αποσκοπώντας στην περαιτέρω αναβάθμιση κι ανάδειξη του τουριστικού «προϊόντος» των Ιωαννίνων. 


Από το Blogger.