google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Δασικές εκτάσεις στην Ήπειρο πουλά το ΤΑΙΠΕΔ - epiruschannel.gr

Δασικές εκτάσεις στην Ήπειρο πουλά το ΤΑΙΠΕΔ

Στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ βρίσκονται ακόμη 220 στρ. στην παραλία Μπούκα στη Μεσσηνία, εκ των οποίων τα 75 στρ. είναι δάσος, το παραλιακό ακίνητο 998 στρ. στο Ασπροχόρτι Σάμου και 35,5 στρέμματα στην παραλία Χασομέρι Θεσπρωτίας. Επιπλέον, 309,5 στρέμματα στη Μαύρη Ράχη Ροδόπης. Ολα χαρακτηρισμένα ως δασικά.
Ακόμα, ετοιμάζονται για πώληση δασικά ακίνητα στην Αγία Κυριακή Σουλίου Θεσπρωτίας (2.500 στρ.), στο Παρόρι Δαύλειας Βοιωτίας (100 στρ.), στα Βουλιάστα Δωδώνης Ιωαννίνων (6.720 στρ.), στοθέμελο Πάργας (2.312 στρ.), στον Αγιο Αθανάσιο Φλώρινας (1.286 στρ.) και στην Πούντα Ζέζα Λαυρίου (185 στρ.) Επιπλέον, στη λίστα βρίσκονται και τα ακίνητα με τις ιαματικές πηγές στην Αιδηψό (22.115 τ.μ.), στιςθερμοπύλες(785 στρ.) και στο Πλατύστομο Μακρακώμης (785 στρ.), τα οποία είναι χαρακτηρισμένα ως δασικά.
Οι διαδικασίες που έχει ξεκινήσει το Δημόσιο προκαλούν αναστάτωση στις τοπικές κοινωνίες. «Πρόκειται για εκχώρηση δημόσιας περιουσίας που τη χαρίζουν σε επιλεγμένους επενδυτές και τους δίνουν το δικαίωμα να κάνουν ό,τι θέλουν μέσα στα δάση. Δεν θα κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε», λέει χαρακτηριστικά στη Realnews ο Δ. Κυριακόπουλος, κάτοικος των Μογουλκτνων, όπου βρίσκονται το σανατόριο «Μάνα» και το ελστόδασος που το περικλείει. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και το ακίνητο του Ξενία Βυτίνας στην Καμπέα, την πώληση του οποίου σχεδιάζει το ΤΑΙΠΕΔ, παρά το γεγονός ότι τα 15 από το 37 στρέμματα της έκτασης είναι δάσος. Οι εγκαταστάσεις του Ξενία καταλαμβάνουν μόλις 1.383 τ.μ. Ο δήμος Βυτίνας έχει ζητήσει την ακύρωση της μεταβίβασης. Οι αντιδράσεις πυκνώνουν και στη Ρόδο, όπου πωλείται το... 3,3% της έκτασης του νησιού, σύμφωνα με τους υπολογισμούς. «Το ξεπούλημα της δωδεκανησιακής περιουσίας συνιστά πλήγμα στην τοπική οικονομία.
Οι παραλίες, η γη, το νερό και το δάση δεν είναι εμπορεύματα. Να είναι σίγουροι ότι οι Ροδίτες θα προασπίσουν τις περιουσίες τους», αναφέρει ο ταξιδιωτικός δημοσιογράφος Χρήστος Μυσπλιάδπς. Στη Ρόδο, το ΤΑΙΠΕΔ ετοιμάζεται να πουλήσει ακόμα 26.840 στρ., περίπου πέντε φορές το Ελληνικό, στην περιοχή Βουνό Λόρδου, κοντά στη Λίνδο. Περιοχή δασική, και μάλιστα αναδασωτέα, μετά την πυρκαγιά του 2008. Τώρα προορίζεται για μεγάλη, σύνθετη τουριστική μονάδα με χρήσεις ξενοδοχείου, αθλητισμού και παραθεριστικών κστοικκόν.
Από το Blogger.